Det hoppade på en bacillusk på mig!

 
 
I tisdag förra veckan fick jag snabbesök av Erika och Frank. Jag hade duschat och stod och borstade tänderna. Plötsligt hörde jag steg.....jag lyssnade och tänkte att det kom från handfatet...kort därefter hör jag igen steg igen så jag höjde rösten och frågade om nån var där.In genom toadörrn kommer Frank och Erika. Ja lite rädd blev jag allt men det försvann snabbt då den lilla godingen började vinka till mormor. I ett huj klädde jag mig och nere i köket kokade Erika gröt .Vi åt frukost och under näsan på Frank var det en elva av snor.
Det blev inte kvar så länge men den lilla bacillen stannade längre. På Torsdagen kände jag att nåt var på gång.Men det bröt inte ut fören på söndagen.
 
Det var först efter att jag roat mig på Lindehov som bacillen slog till ordenlligt. Det var så kul stt kunna vara där och njuta av god mat och trevlig underhållning. Bonusen på festen var att jag kände många som var där kul att prata vänner i realty och inte bara på facebook.
 
På söndagen skulle jag haft en hushållspappers rulle runt halsen i ett snöre. Jag nös och nös...Te och Anna Janssons Ödesgudinnan har följt mej under två dagar. 
 
Nu är det onsdag och under eftermiddagen har det känns lite bättre.Har tagit en promenad till brevlådan. Jag har gjort coleslaw och pizza sallad så vi har lite förråd av råkost.
 
Jag äter ganska mycket råkost men än har ingen svans eller öron växt ut på min vackra lekamen. Det kan dock hända att jag tar nåt litet skutt...ibland..
En glädjande nyhet är att mamma efter ett års väntan nu fått bostadsanpassning  från badkar till dusch. Det var min kusin som tipsade mig och sedan ringde jag några samtal för mammas räkning. Kommunen står för kostnaden ja man blir glad. Tänk vilken tur vi bor i Sverige.
Hej för denna gång!😉

Det hoppade på en bacillusk på mig!

I tisdag förra veckan fick jag snabbesök av Erika och Frank. Jag hade duschat och stod och borstade tänderna. Plötsligt hörde jag steg.....jag lyssnade och tänkte att det kom från handfatet...kort därefter hör jag igen steg igen så jag höjde rösten och frågade om nån var där.In genom toadörrn kommer Frank och Erika. Ja lite rädd blev jag allt men det försvann snabbt då den lilla godingen började vinka till mormor. I ett huj klädde jag mig och nere i köket kokade Erika gröt .Vi åt frukost och under näsan på Frank var det en elva av snor.
Det blev inte kvar så länge men den lilla bacillen stannade längre. På Torsdagen kände jag att nåt var på gång.

Gökdämp eller?

Hejsan!
Har precis kommit i från altanen alldeles nyss värmde solen. Nu är himlen nästan svart och det hörs åskmuller samtidigt som det haglar kraftigt. Undrar om det är gökdämpen som vi pratade om när jag var liten. Efter den hade kommit kom våren på riktigt.
Jag är just nu i lite lägre stämningsläge. Nu bär våren är på gång tänker du! Ja, jag får tvinga mig till det jag ska göra. Det är som det sitter en figur på var axeln.En säger ligg kvar du är ju så trött den andra säger det är bättre att du kliver upp det blir bättre..som tur är har den sista figuren mest kraft.
Jag kämpar på med att träna tre ggr i veckan och att hålla kontakt med vänner.Så en fika har det blivit på plantmarknaden. Med därifrån fick jag en låda med vackra penseer. Så vackert med alla blommor.
Sedan lyssnar jag på Py Bäckmans sånger som vi tränar i Angrlit inför hennes konsert i Ramsbergskyrka den 4 juni kl 17.00. Snart släpps biljetterna bara 300 st. på St Mary
 
Den här veckan har det blivit en bok också av Karin Brunk-Holmqvist. En rolig historia om två äldre damer som ärver pengar av en kusin som de aldrig i princip umgåtts med. Författaren är expert på att få skriva en rolig handling med saker som till slut binds samman. Är mycket  lättlästa och roliga böcker sök under Brunk-Holmqvist..
 
Ha det gott!💖

Vår guldkant i vardagen!

 Hej!
 
I fredags gick bilen tidigt från Hidingen mot Örebro.
Jag och Benny skulle få vara själva med lille Frank. 
Dagen innan hade Erika berättat om allt berörande Frank och hans omskötsel. Så väl förbereda i tanken och med middagsmat med packad. Traskade vi upp till lägeneten kl var 6.30.
Vi mötte en varm och pyjamas klädd Frank. Lite blygt tittade han på oss. Pappa Mikael gick till jobbet och vi gick in i Franks rum och tittade på hans leksaker. Efter nån timme var det dags för frukost.
Ja ni ser rätt mormor gräddade våfflor. 
 
Efter frukost ville han att morfar skulle läsa böcker om babblarna i hans koj
För er som inte vet vilka babblarna är det en tecknad barnserie på barnkanalen.
Sedan lade vi klossar i en stor klosshink med lock. Frank var otroligt tålamodig och skulle inte ha hjälp utan göra färdigt själv.
 
Sedan kom han på att han kunde tömma hinken på klossar och sätta den tomma hinken på huvudet.När han drog av den sade han bu som morfar lärt honom i en annan lek.
Vid halv tio var det dags för lite sovning för Frank.Benny sjöng sin vanliga lilla visa. Det kommer tre vandring män på vägen. Där han byter ut de olika männen till pappa Mikael, gammelfarfar Rune osv. Efter tre olika versioner somnade mormor på soffan och Frank i sin vagn. Frank sov i 2.5 timme. Mormor en halvtimme. 
Sedan förberedes mat och när Frank ätit gick vi ut med honom till en intill liggande lekpark. Vid 13.00  gick bilen hemåt med två mycket glada morföräldrar.
Hej till nästa gång!
  

Lite träääälliggt väder!

Hej!
Tänk idag är jag fri att planera min dag själv
Måndags eftermiddagen spenderades i Örebro.
Patrik på Pk fotbädd skulle sätta 5 mm kilar i min sulor på det enda par skor jag har.
Vilket gjorde att jag fick trä nér tassarna i de gamla trotjänarna. Det skulle bara ta  2.5 timme innan jag kunde hämta de kilade skorna. Erika kunde jag inte besöka eftersom Frank var sjuk.
Jag gick ut i bilen och kom på Stadsträdgården
Så det fick bli en gofika pecannötcheesecake med kolasås mums.Efter fikan tog jag en titt och på deras
blommor..
 
 
Intill på gården visd Stadsträdgården 7låg en jättefin diversehandel med ekologiska alternativ.Där gick jag länge och spanade.
Tiden gick fort 16.00 dags att hämta skorna.Sedan körde jag hemåt.
Nöjd över dagens äventyr.
Tisdag fick jag fastande besöka vårdcentralen för att göra en glukosbelastnning för de upptäkt förhöjt socker. Två och halv timma tillbringade jag i deras väntrum.. Hade sån tur att Lena Svensson kom förbi( Martin A Mamma) Vi kunde prata om den när vi arbetade på Tallbacken och hur livet och hälsan var nu. En härlig stund fick vi helt oplanerat. Sedan var det dags att ge lite blod igen. Men svaret fick dröja tills läkaren skriver till mig. Ingen ide att ta ut någon sorg i förväg.
Sen tog jag en chansning och ringde mina bonus föräldrar. De blev glada och de bjöd mig på hembakt våffla med jordgubbsylt. Jag är så glad att de finns💖
 
Idag Onsdag har jag gjort min träning.
Jag har verkligen förbättrat min kondition nu 20 min på träningscyke mot i julas bara 5 min.
Därefter åkte jag till Maria alltid trevligt och energi givande samtal.Glad över att ha en sån fin vän. Vi han prata om allt både tokiga ich kloka tankar. Vi har länge pratat om besök på  Min Skattkammare.
Idag blev det av.
Kicki Thorell som har butiken har så mycket fint som stimulera det estetiska ögat.
 
Det blev ett hummelbo och en liten vacker lykta som nu pryder mitt lilla skåp på verandan.
 
 Ja nu har det slutat regna så jag ska ta min dagliga promenad till brevlådan. Kram på er till nästa gång!💖

RSS 2.0