Tur och retur Halmstad

 
Ja nu är vi på väg till Halmstad. Vi har tagit upp Erika och Frank i Örebro. Frank blev så glad när Benny kom upp i lägenheten trots att klockan bara var 5.45.
Vi äter några mackor i bilen vid 10.00 är vi framme i Göteborg. Där kliver Erika  och Frank av. Jag och Benny far vidare och äter luncsh i Varberg. Strax därefter kör vi upp vid Capio Movement.
 
 
Efter 3  timmar på Capiomovement.har röntgats träffat läkare och gipstekniker. Ärren på foten har läkt fint och foten är redo för mer belastning. Fotarbete och träning kommer att krävas av mig eftersom foten är van att lägga sig utåt istället för inåt. Det kan ta upp till ett halvår innan hjärnan och fot synkronisera på rätt sätt  Med mig har jag två nya kompisar/ortroser den ena ska användas under en månad dagtid och den andra under 6 månade på natten.Men vad gör det i jämnförelse att få tillbaka färdigheter som att gå och balansera.
Vi åker uppåt och övernattar  i Göteborg på Gothia Tower. Här var det fyndigt julpyntat med julhjul och sprayade stövlar temat för årets pynt temat återanvändning!
 
Hotellet ligger mitt över Liseberg. Efter övertalan att jag ska sitta i rullstolen och bli körd av Benny. Becer vi oss mot Lisebergs julmarknad. Väl utanför blir vi informerade att rullstolsburna gäster med förare går in gratis. Vi noterar att det kommer ett gäng i rullstolar från Lerum och tänker att de tror vi hör ihop. Men nejdå vi får inte betala.Det var mycket fint därinne.Vi började med att besöka barnkarusellerna! Erika åker glatt karuseller med sin lilla Frank.Vi var där i ca tre timmar sen var det hemgång. Väl hemma på hotellet läste Erika om vad som gäller för funktionhindrade.

Liseberg

Vid båda entréerna finns kassor som är anpassade för rullstolar. Om du har en funktions- nedsättning som medför behov av ledsagare erbjuds ledsagare fri entré. Kontakta Gästservice vid Huvudentrén eller vid Södra Entrén. Om funktionsnedsättningen gör att du inte kan till- godogöra dig en väsentlig del av parkens utbud erbjuder Liseberg fri entré. Kontakta Gästservice vid Huvudentrén eller vid Södra Entrén.
Vi skrattade gott och Erika konstaterade att jag nog tillhörde den första klassificeringen. Ja det får jag ju vara glad för 😉😉😉

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 Vi hörs!
 
 

Tiden har rullat på!

 
Nu  har det gått fem veckor sedan operation. Första tiden gick fort Jag åkte rullstol med benet upplagt i högläge. visst värkte det .Tror. jag kanske gick i något slags lyckorus i att jag äntligen blivit opererat.
Det har varit lite äventyr i hemmets vrå tex. efter resan på fem timmar från Halmstad utan toalettbesök eftersom jag inte hade fått någon rullstol .Då fick jag n opererad  krypa upp för yttertrappan och in genom tamburen för att få krypa upp på den enda stol (toalettstol) som arbetsterapeuten levererat dagarna innan . Det var fantastik att äntligen få slå en drill .Ovetande om toalett stolens brist började jag kissa..........hinken som skulle hålla kisset på plats satt inte under stolen som sig bör.. det kom på sidan av tur jag hade en man med reflexer han drog snabbt undan mattan snoppet !
Dagen efter kom arbetsterapeten med en rullstol som inte gick emellan dörrfodren så hon var tvungen att skruva bort dörrarna1. Det var tur det var fredag så Benny kunde köra mig och för att vi skulle prövas ytterligare drabbades jag och Benny av maginfluensa.....
Två dagar efter var det dags för dusch min man försökte att övertala mig att ta en tvätt i köket...kändes sådär så efter kraftiga diskussioner mellan oss klämde jag i
Benny hämta min bikinin och högtryckstvätten så går vi ut på altan.
Nej svarade Benny du får väl prova då.
Jag kröp uppför trappan och genom sovrummet efter en stunds vila blev det dusch! Där i duschen glömdes den mödosamma vägen dit som . Att få duscha var rena lyckovinsten, 
 
Tiden har gått väldigt fort . Jag har fått så många besök av mina vänner det har från mig vilket gjort att jag känt mig mycket värdefull och räknad i ett sammanhang.  De sista veckorna har jag även lagt till andra aktiviteter att fördriva tiden med att tex  bak, läsa; lösa korsord och inte minst tala i telefon. Jag har blivit super på planering och logistik av rullstol Jag höll på att glömma facebook  Messenger där en kompis skrivit varje dag sen jag kom hem från Halmstad.
Ja och imorgon beger vi oss mot Halmstad  gipset ska bort.
Jag är så spänd över resultatet.
Ha det så gott till nästa gång! 

 

 

RSS 2.0