I Elsa Beskows fotspår i Ramsberg.

I Elsa Beskows fotspår!🌼🌷🌻

 
Hej igen!😚

Jonas Karlsson,hans mamma Irja  ,Christina Dalhström och jag tog en roadtrip till Ramsbergs kulturscentrum.

Jonas hade besök utställningen en vecka innan och jag frågade om han kunde
följa med ditt och visa mig. Inspiration till resan hade han fått sina rollkaraktärer i Korpsspelet som ska framföras av teatersällskapet Bergslagensspektakelteater som ska sätta upp föreställning Korpspelet i Globen i Resta under kommande sommar.

När vi kommer fram visade det sig att jag läst fel på tiden kl.14 .00 istället för 17.00. Jag blev och känna mig så dum. Jag har mer än en gång den senaste tiden läst fel när det gäller tider. Förra gången var när jag skrev affischen till Lindesbergsriksteaterförening Sådan Far. Skrev  kl.18.00 på tjugo affischer .

Då erbjöd sig min vän Anette Eriksson som är med i styrelsen att åka runt och ändra på alla affischer hon som hon dagen satt upp överallt i stan. Det är vänskap det!

Christina tittade på mig och sa - Inget att hänga upp sig på ! Jag ska visa er Ramsberg och Gammelbo från bilen

Det blev en fin tur . Det fanns så många fina gårdar och bitvis skogar där man tyckte Tomtebobarnens mössor tittade fram.

Vår guide och chaufför Christinas kunskaper om Ramsbergs med omnejd var gedigna.

Naturligtvis  visade hon Liljedahl där Elsa Beskow tillbringade sin barndom och fick alster till sina ljuvliga sagor.

Jag hade fixat fika korg med smörgås med stekt ägg och varsin bit ambrosiakaka med kaffe som avnjöts i bilen. Utanför ett stilla regn och utsikt Ölsjönsbadet!

Nu åkte vi till Kulturcentrum och Christina ringde upp Britt-Marie Olsson som hyggligt nog kom och släppte in oss en hel timme för tidigt. 

      Irja och Jonas
  
     
Christina, Mimmi Lager och Britt-Marie Olsson
 
 
Manus från 1986 Lasse- Maja var Jonas intresserad av.
Nedan lite böcker av Selma Lagerlöf.
 
Selma Lagerlöf hade redan som liten flicka sagt att hon skulle skriva sagor när hon blev stor. Hennes första saga skrev hon när hon var 14 år. Det var sagan om Den lilla Gumman.
 

   
 
 
Hennes böcker med fantasifulla bilder väckte barndomsminnen inom mig till liv. Tänk vad hennes bilder spelat stor roll för oss i mötet med barnen i förskolan. Det är fortfarande hennes bild på björnen som mors lilla Olle klappar.som är vår bild av björnen på förskolan..En fin utställning lagom att ta sig igenom när man har svårt att gå långt. Britt- Marie var värdinna. Jag fick känslan att hon är en av de eldsjälar som ligger bakom utställningen.
En fin dag i goda vänners lag där jag fick lära en ny del av kommunen. Det är verkligen vackert där!!
Vi hörs!😘❤
 

RSS 2.0