Smyckesskrinen gapar tomma emot oss!😢

Hejsan!

Först vill jag tacka för all omtanke ni gett oss. Jag satte ut på facebook för att varna och göra er uppmärksamma på att de tjuvar som varit hos oss på dagen kunde vara på gång någon annanstans.

Jag hade som sagt varit till U S Ö åkte kl 8.40 och kom hem 13.30 med sjukbil. Redan när vi körde upp på infarten registrerade jag att dörren till gamla garaget stod på glänt. Jag gick ur bilen och låste dörren till garaget. Sedan gick jag in. Det såg inte konstigt ut i hallen när jag kom in. Så jag tog telefonen och ringde upp min mamma vi pratade kort och då fick jag dyn på att det låg lite saker från ett skåp vid micron. Då fattade jag jag tog min krycka och gick in  mot rummet. Där låg det cdskivor och lådor i bokhyllan var utdragna helt. Jag fortsatte att gå jag såg att lådorna i Erikas rum var utdragna och väl inne i Johannas rum stod ett fönster öppet och på golvet var det lite jord.

 Jag tog mig snabbt ut till köket och ringde polisen. Hon frågade hur det gått till och sa till mig att inte röra mig runt i huset för att förstöra teknisk bevisning. Sedan bad hon mig gå till närliggande granne för att berätta om att vi hade haft inbrott. Innan detta ringde jag Benny som befann sig på en ö i Råsvalen. Han var hemma på 20 minuter.Då gick han ut i garaget och inget var förstört eller stulet. Sedan gick han upp på övervåningen.
 
 
Jag gick till grannarna och när jag kom hem hade polisen ringt och meddelat att de skulle komma strax efter tre.Jag kokade kaffe åt oss. Vi konstaterade att vi ändå haft tur att de inte har slagit sönder vårt hem eller att det hade varit nerblodat.
Sen kom polisen och gjorde teknisk undersökning och jag fick berätta om händelseförloppet. De trodde att det avgörande hade varit att inte bilen stått på uppfarten. De hittade avtryck och såg att de sågat av fönsterkrokarna både uppe och nere.De såg att tjuvarna var proffs på deras tillväga gång sätt.
Idag hittade Benny en spade liggande en bit ner i skogen som de tagit ur vårt gamla garage.Med denna har de troligen och från utsidan lirkat upp fönstret med. När polisen var klart tog jag och Benny oss i kragen och gick upp och rekade. Det var som vi trodde alla guld och silver smycken var borta. Nej vi hade inget värdeskåp.
De sparade ett litet silver kors och en namnbricka.
Vi kände ändå tacksamhet över att de ändå  sökt igenom vårt hem utan att vandalisera det.
De hade koncentrerat sök efter värdesaker öppnat låda för låda! Troligen med metalldetektor. De lyckades få med sig våra vigsel ringar,en stor stor guldbrosch efter min mormor flickornas guldkedjor med guld hjärtan 5 par guldörhängen och en silverring från Bennys mamma.Ja det var lite mer smycken. 
Vi har anmält stödgodset och ringt Folksam. Tips om ni vill vara förberedda ta kort och skriv upp vad ni har. För det var jättesvårt att veskriva i exakthet.
Jag det var inte roligt med inbrott men  det kunde ha varit katastrof total och tänk om de kommit när jag legat och vila mig däruppe. 
Ja nu har några dygn gått och vi har börjat återfå vår trygghet i vårt hem. För tillfället sitter vi och tittar på vilket larm som är bäst . 
Stor kram❤

RSS 2.0