Otrosen stannar ännu en tid på min fot!

Hejsan!
Idag är det tre veckor sedan fot operationen. Operationen syftade till att hjälpa det övre benet i fotleden att komma till läkning genom att packa malt ben och benmärg från min höftkam. 
Operationen lyckades och på torsdag eftermiddag den 11 januari fick jag åka hem. Ortopeden kollade mina prover och upptäckte att jag hade  lågt D vitamin värde (35 istället för 75)
Så det blev till att äta D- vitamin under första veckan 1 tablett för att utöka till 2 tabletter.
Jag fick behålla otrosen istället för gips. Vilket underlättat här hemma. Väl hemma var jag väldigt trött och jag hade jätteont i höften.Jag mådde dessutom illa av D-vitaminen.Jag ville mer i huvudet än vad kroppen mäktade med. Så det fick bli basnivå  mat och vila
Efter nån vecka kunde jag ut en stund varje dag. Benny tog snöslungan och gjorde vägar i trädgården för Frank.. Men det blev fru Wallberg som använde dessa. Det blev ett lagom äventyr för mig.Jag tyckte det var så vackert med all snö.
 
Sedan har orken återvänt och jag håller mig fortfarande till en sak förmiddag och en sak eftermiddag. D-Vitaminen har gjort susen jag vaknar på morgonen och vill genast kliva upp .Förra onsdagen tog de stygnen det såg ut som det läkt bra!
Nu är det bara att hålla tummarna för läkning av benet! 
Stor kram❤

Januari 2018

 
 
Det har blivit dags att summera slutet av året så här en bit in på nya året.
Planering och bakande gick bra under hösten .
Frysen var full av dammsugare, fillimpor, siktkakor, sockerfria chokladbollar,  Glutenfia citronbollar, Glutenfria gusselbykakor.
Min egna lilla skatt i frysen.
Bakningen har ju varit en del av mitt terapiarbete under hösten instängd i mitt hus pga att jag ej får köra bil med otros . Jag sökte färdtjänst men de kunde inte bevilja  Svaret/ Avslag av din funktionssnedsättning ansers inte medföra att du har sådana väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationer i den mening som avser i färdtjänstlagen för rätt till färdtjänst.Till saken hör att jag berättade att jag endast fick gå 1 km och att busshållsplatsen ligger 2 km därifrån
Dagen "D " Stripa julmarknad.
Jag och Ewa Johansson gjorde varandra sällskap. Tur jag hade trutvalla på läpparna det var så många som kom och handlade eller bara pratade en stund. Jag glad att jag fixade det i år igen.
Under julen gick dagarna fort. 
Många trevliga stunder runt julmat och fika. 
Plötsligt var det nyårsafton som vi firade ihop med Kerstin och Peder Christensen i deras nya lägenhet i Arboga. Vi bröt upp vid 10.30 då vi åkte hem. Tur att jag har en omtänksam man som kortade besöket. På vägen kom tröttheten hos mig .Väl hemma på väg in kräktes jag av trötthet."Lätt att glömma att bära rätt antal vedträd varje dag"
Så skåla i Pommac fick vi göra på nyårsdagen.
2018 blir ju ett spännande år med positiva förändringar när vi byter vår villa till lägenhet till Tivoliplan inne Lindesberg.
Julen slängdes ut ihelgen hos oss och mor. Så nu är alla glada och nöjda. 
 Idag går dagen åt till förberedelse inför operation av foten. Jag känner mig ganska rutinerad och inte speciellt orolig. Hej till nästa gång.😊❤

RSS 2.0