Så har jag firat påsk!

Igår var det påskafton i Hidingen igen. Lite tomt utan traditionen att klä ut sig till Gullefjun eller följa med flickorna på vägen som påskgummor. 
Vi besökte Gunnar och Anna på Granvägen de bjöd på gofika.
Därefter var det lunchdags Benny och jag målade ägg som en tradition vi får hålla på.
På eftermiddag fick vi besök av min syster Ann och hennes Oscar. Kul äntligen fick Benny ge dem färdiga godispåsarna
Det var roligt med påskkäringsbesök.
Därefter tog Benny fram dragspelet och satt och spelade på altan. Jag tog fram stora påskkorsordet och började klura.
 
Framåt kvällen titta vi på på "Det mest förbjudna "Kerstin Thorvall . En mycket dramatisk och omtumlande skildring av hennes liv.
 
 
Idag var jag uppe i tid för att komma till kyrkan i tid. Idag var vi i kyrkokören Angelit med och sjöng på gudtjänsten.
Första gången när körledaren sjöng igenom de olika sångerna inför gudtjänsten på latin. Trodde jag inte det skulle gå att lära sig. Men idag gick det så bra i kyrkan.
 
Jag känner mig så glad över att få sjunga igen. Angelits damer och körkedare är så varma. Fast jag vara varit med en termin känner jag mig med räknad. Jag har fått en ny favorit att lyssna på  "Guda gåvan eller Panis Angelicus. 

Titta på ”André Rieu - Panis Angelicus” på YouTube

Kram till er!


Tigerbesök!

Idag är det långfredag. Vi har så mysigt med påskpynt här och där!
Benny och jag är ska laga  i ordning påskmat till Erika och hennes familj. Det ska bli så roligt att träffa dem och lille Frank 
Vid 13.00 är bordet dukat och all mat klar.
Då kör bilen upp på gården och in i farstun kommer en liten tiger med sina föräldrar. Tigern är tam och som tur är hans föräldrar inga svenska tigrar. Utan vi småpratar hela lunchen.
Efter maten leker vi en stund med duplo och sedan är det dags för pannacotta. Erika gör undantag för Frank så han också får en skål med panacotta och bär.
Mm gott det här!
Han får tag på skålen och lyfter den till sin mun för att komma åt det sista. 
Efter nån timme far lilla familjen mot Örebro.
Vilken fin långfredag vi haft!
Kram Marie
 

Ute på vift

Hejsan!
Helgens äventyr började på fredagsförmiddag när då vi i en ganska fullpackad bil (Johanna hade med sig lite grejor för att kunna vistas  i Göteborg en längre tid . )
Vi kom fram till vid 12.00 .Då åkte vi till Kåltorp och lämnade Johannas packning i hennes killes lägenhet.. Sedan åkte vi vidare till Centralstationens First hotell Johanna provlåg sängen innan hon begav sig på jobb intervju.
Benny och jag  letade oss ut från hotellrummet in i 5-ans Galleria där vi besökte lite butiker. Efter någon timme gick vi tillbaks till Centralstationen och tig en paus på en pub.
Därefter softade vi på hotellrummet. Så skönt att ta av sig skorna !
Lördag vid 11.00 tog vi spårvagnen till Liseberg. Vi besökte Gothia Tower och tog en lättlunch i väntan på Orups föreställning.
 
Orup och hans musiker bjöd på mycket skön popmusik. Jag blev nostalgisk vid många av hans låtar, minnen från det jag var ca 18 år.
Efter den mycket bra föreställningen gick vi och åt på en fransk resturang  Cyrano. Jättegott!😍
 
Söndagsförmiddagen tillbringade vi i Haga Göteborgs gamla stan. De hade påskmarknad. Mycket mysigt att gå där och titta Vi avslutade med fika på Husaren.
 Från marknaden kom en liten ny kyckling till min samling.
 
 
 
 
 
 
 
9
 
 
Kuckeliku på er!🐣🐤🐥🐣🐤🐥
 
 
 

En gång i månaden!

 
Hej igen!
Idag har jag träffat min vänner på Kingsgården igen.
Att just vi träffas är för att vi gick på kurs gemensamt på för en sjukgymnast på vårdcentralen.
Vi har nu träffats under fyra år en gång i månaden.
Vi har under de senaste åren fått tillökning så nu är vi sju .
Att få träffa dessa fina människorna som står på samma arena oavsett sjukdomsanledning är så skönt. Vi liksom kastar av oss sjukdomskostymen och fram släpps den människa vi var utan sjukdom fast med en ryggsäck packad full av livserfarenheter. Samtalsämnen har vi inte svårt att hitta vi skrattar- gråter- nickar instämmande och går alltid därifrån med ett leende och ett nytt datum för träff.
Att träffas på ett cafe gör det möjligt för alla att delta. 
Det är tur att vi har varandra eftersom vi inte har någon grupptillhörighet som man får när man arbetar. 
När vi träffats får jag sol i hjärtat.
 
Kram på Er!
 
 

En enkel tulipan🌷

 
 
Jag sitter här och klurar på när min förälskelse för tulpaner började. Jag tror att det är hos min mormor i Kloten. Hon hade en mellanblå vas med röda tulpaner stående på sitt köksbord. Mormor hade ett stor matrum med ett stort kök med öppen planlösning
Köksbordet var ljusblått.och runt bordet stod 6-7 blå pinnstolar.Över bordet hade hon en rödrutig plastduk. 
Mot ena väggen stod en Kronblomssoffa i blått. Mormor hade god smak i sitt hem och tulpanvasen var ett vackert stilleben på bordet. Mormor, miin mamma liksom jag sån glädje av att se spirande. 
När jag sedan skulle gifta mig var vaket av blommor ibte svårt. Ulrika på Blomsterboden knöt ihop en underbar bukett  med ranunkel och gula tulpaner. En rolig anekdot ihop med bröllopet var att när vi kom till fotografen tog fotografen brudbuketten och satte den i en urna. Han bad oss välja bakgrund och sedan började han ivrigt fotografera. Efter ett par kort sa jag till min syster att komma med buketten. Det visade efteråt varför han var så ivrig
Min Benny hade tagit med sig dragspelet för att ta lite bilder till ert blivande cd fodral. Fniss !!
 
De sista åren innan min pappa levde. tog vi alltid en tur  till Stadsparken . Där de har ett helt hav av tulpaner neråt Wadköping. Vi hade fika med oss och och njöt av utsikten och varandras sällskap.
Ja tänk att en blomma kan få en att minnas så mycket. 
Kram till er! 

RSS 2.0