Snart är vi på väg!!!

Imorgon eftermiddag åker bilen Gun med lilla husvagnen mot Peace and Love. Har packar öronproppar,
bra filt, oömma kläder och mycket stor förväntan på en bra helg.Vad som sen händer får jag se.
Det ska bli jätte kul! Med på resan dit ska dessa två filurer med, hm det är inte bara jag som är crazy i vår familj.
 
 
 

Så var det Midsommar i Hidingen

Ja, så var mina vackra köksgardiner på plats orkade inte få upp dem igår
Gårdagens tvätt av två fönster var det jag orkade sen satt jag ute på verandan och var helt orkeslös och med ledsamhet i mitt hjärtat över att jag inte orkade mer. Idag känns det annorlunda men det blir ingen mer fönstertvätt utan idag ska jag njuta!
Jag tog bilder häromdagen då jag vandrade min sedvanliga promenad på Volvorakan.
Sätt på Mats Pausson och njut av bilderna.
Jag önskar alla ni mina fina vänner en fin midsommar!


Sysselsättning en vanlig svensk sommardag med svenskt väder!

Idag har jag haft en samla energidag. Hade lite inbjudna gäster igår som vi bjöd på mat. Mycket trevligt hade vi men även detta tar av min ork. Som tur var regnade det i morse så det kändes legitimt att läsa lite och lösa korsord. Nu har jag inga Brunk-Holmqvist böcker kvar att roa mig med, avslutade med Rapsbaggarna som gett mig många goda skratt.
Det här med korsord har jag blivit en fena på tack vare min mor Kerstin.När jag var som sämst under hösten åkte jag till henne så gott som varje dag.Ja ja vet inte hur jag skulle ha fixat till det annars. Hon har varit till stort stöd för mig. Vi löste korsord och i början hade jag mycket svårt med koncentrationen. Med tiden har jag nu avancerat ifrån kryss för nybörjare till att klara an ganska svåra korsord.
Här har jag och mor hittat ett nytt intresse område som vi delar och som sporrar oss till många nya tankevägar.

I blickfånget hemma hos mig!

Under våren har koncentrationen blivit bättre det har resulterar i lite heminredning projekt tro ej att detta gått fort. "Men små bäckar små blir till slut en hel å! "

Min lilla inglasade veranda klar förra våren, med soffunderlag som jag fixat till.


Ny hissgardin det underbara tyget har Johanna Skånmyr skapat By Vera SwedenLite nya saker blandat med gammalt . Bra tips på lite billigare heminredning Duo, Krämaren


Ängeln och Cupcakes inköpt hos Kicki Thorell, hennes butik Skattkammaren ligger mig varmt åt hjärtat!Min tavla som Lena Linderholm målat!Blommor plockade i dikeskant!


Innan för Johannas dörr!

Härom kvällen hade Johanna besök av en kompis , Evelina. Vi hörde något från hennes rum  och nu hittade  det här på you tube. Stolt mamma!

Åh vilken härlig dag!

Idag är en bra dag energin finns där och tankarna är på plats. Idag ska jag ta vara på dagen i huvudet fick jag den här låten. Ha det bra idag och njut av solen och faktan att det äntligen är fredag!

http://youtu.be/34z5DGZMf_s

Älskade pappa!

Kom att tänka på min pappa Gunnar som dog 9 juni 2011. Han och jag hade ett speciellt förhållande vi delade samma intresse och kunde ge varandra villkorslöskärlek. Vi stod varandra så nära och jag saknar hans lätta sätt. Han var nöjd för det lilla inget stort behövdes för att han skulle uppskatta livet. Bara en enkel promenad eller en liten godsak, en maskros .Han var bra på att leva här och nu och hämtade mycket kraft från naturen.Han var så enkel att vara med. Jag saknar dej pappa och våra stunder tillsammans.
<wTransparency="65535">"1" allowTransparency="65535">br />

Det var en gång !

Äntligen var Erikas student dag här.
Min man var lite orolig att vi inte skulle komma i tid till hennes firande i Vadstena, vi var tidigt uppe fredagen den 8 juni. Johanna skulle kunna vara i skolan längst till kl. 9.00 och hon hade gjort sig fin för sin sista skoldag. Min kära man gick av och an utanför huset för att få köra in henne till skolan.
Dagen innan hade han sänt oroliga funderingar runt hur vi skulle hinna i tid,med i bilen skulle även min 73-åriga mor. (Hon var orolig och funderade över toalett besök innan firandet.)
Jag och Johanna berättade för Benny och man såg att han hans restidsuppläggning minskade.
Johanna skickade ett sms till mormor vi planerar ett toalett besök 10.45 i Motala skall mat intas göres detta i bilen, fniss!
- sms svar från mormor- jag medtar rostfri rond för att underlätta , haha mormor.
Resan gick bra till Vadstena bodde toalettbesök och mat intag hann vi med på ett värdigt sätt.
Trots att vägbron vid Motala ström precis öppnades.

Vi hittade dit vi skulle och bänka oss för student avslutning. Det var ett härligt väder och allt var jättetrevligt.
Rektor,klasslärare och tre elever höll tal till sina klasskamrater den sista av talaren sjöng till sina kamrater. Längst fram satt alla studenter och grät stora floder av tårar för att de skulle få lämna sina kära klassskamrate. Ett stor lakan skulle ha behövts för alla tårar.
Allt avslutades med att varje familj tog emot sina duktiga studenter.Allt avslutades i med en tur i ett minitåg genom Vadstenas gator. Glatt sjungande för vi har tagit studenten osv.
Vi tog oss till den restaurang som vi hade beställt mat på . Maten som beställts var mycket god och efter ca 2timmar avslutades restaurang besöket .
Alllt blev väldigt lyckat! Alla tackade och var och en begavs sig vidare.

Vi i familjen tog oss till det hotellet vi bokat.. Ja, nu hade vi en bild av att vi skulle bo på det stora Klosterhotellet som låg en bit därifrån.

Vi åkte dit för att checka in oss, vi kom ut med en karta som visade vart vi skulle bo.
Vi letade oss dit och döm om vår förvåning när vi kom fram och öppnade dörrarna till våra rum . Vi hade hamnat på ett museum .
Mor och jag hamnade i samma rum i en säng som var 150 cm bredd och ganska hög. Mor har korta ben så hon nådde inte ner till golvet då hon satt på sängkanten Vi tog i en stol och den ramlade sönder,likaså satt sargen löst på skrivbordet, när tvn startades var det bild i ca fem minuter, sedan var det ljud utan bilder. Det knackade på dörren och in kom en mycket ståtlig polisman. Alla fick vi ett gott skratt. Efter en stund gjorde oss beredda för säng gående.
Min mor var vaken ungefär varannan timme för hon har ont i en fot. Varje gång hon skulle upp fick man putta henne i baken för att uppstigning skulle gå, pga sängen var så mjuk. Som tur var hade vi dock ej tidsenlig toalett utan där fanns de fataliteter som vi har numera.
Det blev många skratt under natten åt vårt fantastiska boende. Dagen efter intogs rejäl frukost och vi gick i några affärer i Vadstena.
Hela vistelsen avslutades med att fika på ett fint konditori med många goda bakverk och att jag köpte en plansch av Lena Linderholm som jag trånat många år efter.
Vadstena är en stad som jag varmt rekommenderar som semester mål. men ska ni bo på hotell ta reda på hur standarden är!
På lördagen åkte hem till Lindesberg och alla var vi nöjda med firandet! Jag det hände väl lite fler saker men man kan ju inte berätta allt. Det bästa av allt var i alla fall att jag kunnat delta under hela studentfirandet. Dagarna efteråt med ont imagen orkeslöshet och huvudvärk var värda varenda stund.
Nedan kan du titta på lite fina bilder från Vadstena.

                     
 

Rikedom

Vaknade i morse med ett leende på läpparna. Inga pengar i världen kan bytas ut mot den rikedom jag får av mina flickor, min man som älskar mig i vilket skick som helst och alla fina vänner som jag har som jag kan dela förtrolighet med.
Detta är väl verkligen något att känna sig rik över.


RSS 2.0