Trotjänare under 25 år

 
Ja, då har vi äntligen beställt nya ersättare för våra gamla trotjänare. Sitter på nattduksbordet och minnena bara rinner fram.
Sängarna hade tidigare stått ett kort tag hos mina föräldrar de köpte dem. Då min mamma blev allegisk emot matrialet i sängarna tog min morbror Lasse över dem.
Där var de inte länge min morbror hade problem med nerverna som det sades förr. Tyvärr fick inte min morbror den hjälp han behövde från psykvården så en natt tog han sitt liv. Jag och pappa fick åka dit och söka morgonen efter då mamma anade oråd.  Som tur var hittade min pappa min morbror i garaget under tiden jag sökte i hans bostad.
Jag och Benny hade varit ihop nått år och hade köpt huset i Hidingen.Så vi tog gärna emot sängarna. Det tog lite tid innan vi hittade lämplig sänggavel eftersom sängarna var specialbeställda, 210 cm för min pappa som var lång skulle få plats i den.
Någon  av flickorna har blivit tillverkade i den. De har legat nyfödda emellan Benny och mig. Ofta kröp Johanna upp på Erikas mage och där somnade båda så rart. Många nätter när barnen blev större delade vi alla fyra sängen och har legat och pratat om saker som var viktiga just då.Oftast låg jag och höll mig i nattduksbordet för att få plats.Sedan har det blivit fler samtalsämnen som blöts kamrater ,tillvalsämnen, gymnasieval, senesterplanering och andra stora och små bekymmer.
Sängarna har varit med på minst 50 födelsedagar med tårta på sängen och skön sång av familjemedlemmarna.Det roligaste födelsedagsminnet var när Benny fyllde fyrtioår. Flickorna och jag överraskade honom med två nätter på hotell. Vi hade gjort en liten bok . Han öppnade och säger ledset "nej jag vill inte åka dit själv" Denna reaktion var vi inte beredda så vi blev alldeles tysta. Jag vet att jag efter en stund sa ."Men Benny vi ska åka tillsammans"då blev han så glad! Tänk så det kan bli!
I sängen har barnen legat då de varit sjuka. Stackars Erika fick vid tolv års ålder vattkoppor hon var full av prickar. Det fräste runt kopporna stackarn.
Ett tag användes sängen 24 timmar om dygnet då Benny jobbade på PorPac och gick skift.
Under första delen utmattningen användes sängen flitigt då låg jag mycket och lyssnade på positiva meditationer och mindfulness för att få ro. En svår tid då fosterställningen var den vanligaste. Ja som för alla andra har livet gått upp och ner. En sak som är klar att vi sovit många goda nätter.
Tänk vad många minnen ett säng byte kunde fram mana
Nu kastar vi ut dem och om några veckor kommer nya som vi provat ut mycket noggrant . Ska bli  väldigt skönt med nya sängar.
 
Kram på Er!☺
 
 

"Det är lite mycke nu"

Hej på Er! Förra gången hade jag varit på besök på ortopedavdelningen. Varför fick jag åka till USÖ istället för Halmstad? Jag fick åka hem från Halmstad pga att det inte kunde lägga ryggmärgsbedövningen på mig. Så det blev ingen operation av foten. Ja, vilken inbromsning det blev. På tisdagen fick jag en helvetisk värk i nacke, på vänster sida var det som att ljudet kom ur en tratt. Jag hade en kraftig yrsel och svimmade av vid ett tillfälle. Hjärnan kändes som den var svälld och skärande huvudvärk i upprätt tillstånd. Jätteskoj när det skulle bli jul. Jag ringde till Halmstad och frågade om samband deras försök ryggmärgsbedövning och mina symtom. Jo ,det hörde samman. Under de följande tre dagarna hörde narkosläkarna av sig. De sa att det kunde hålla i sig upp till fyra dagar. Nåja allt var ju i stort sett i ordning gjort för julen .Jag ringde även till USÖ och berättade att jag var i behov av operation fick hänvisning höra av mig den 9 januari igen.
Julen kom! Symtomen bestod. Vi fick kära gäster Bruno och Johanna från Göteborg dan före julafton. Det blev en fin jul med början hos syrran och hennes familj. Sedan åkte vi hem och åt jullunch och efter Kalle och hans vänner blev det julklappsutdelning. Dagen efter kom raringarna Erika, Mikael och Frank. Tänk då kom tomten igen. Benny och jag hade tydligen varit snälla för vi fick en efterlängtad soda stream.
Resten av jul och nyårs dagarna flöt på och jag åt alvedon och ipren för konstant huvudvärk . På nyårsdagen hade jag fortfarande kraftig värk på höger sida då sökte jag vårdcentralens jourmottagning. Träffade en läkare som tog mina symtom på allvar. Hon tog kontakt med två neurologer för att bekräfta att det var sviter från bedövningen och inget annat. Jätteskönt att få besked! Huvudvärken på vänster tinning avtog förra söndagen så skönt. Dagen före julafton var jag till ICA stötte på Berit och Lennart som står för Gusselby revyn. Det berättade att de inte hade någon som skötte godisförsäljningen under 6 föreställningar. Jag sa att jag kunde tänka mig att göra detta ville bara fundera några dagar. Efter några dagar hörde Berit av sig och jag tackade ja. Min tanke" kul att göra något i väntan på operation eftersom jag inte får arbetsträning ". Det skulle nämligen serveras kaffe och kaka samtidigt med godisförsäljningen. Så här efteråt visade det sig bli en större apparat än jag trott. Nu började jag baka igen.
Nåja det blev att experimentera fram ett eget recept eftersom jag fick mig tillsagt att det inte skulle smula eller kladda .Sedan fick jag leta en kompis som kunde hjälpa mig. Syrrans grabb Anton lördag och söndag. Visste inte hur jag skulle kunna lösa fredagar då Ewa erbjuder sig att hjälpa mig.
Nu är det sista helgen framför mig och det har gått jättebra. Dessutom har jag fått många goa skratt när jag tittat på mina gamla vänner
Ja och nu rullar det på med operations förberedelser i måndags var jag och röntgade höger foten. Idag åkte jag från Lindesberg 6.45 för blodprov, urinprov och EKG. Det blev lång promenad i kulverten för att träffa först sköterska för inskrivning och sedan läkare på ortopedvård mottagningen 8.45. Vid 11.00 anesti mottagningen där jag fick träffa narkosläkaren, Så nu är det bara att hålla tummarna för att inga baciller hoppar på mig fram till 2 februari..

Lyckat ortopedbesök

Igår ringde jag för andra gången till ortopedmottagningen i Örebro.Jag fick besked om att mina papper från Capio Ortopedi i Halmstad hade kommit fram och att jag skulle få en tid i slutet av januari hos Konsulten Mats Billsten.På eftermiddagen ringde samma ortopedsköterska och erbjöd mig en ny tid idag då de fått återbud Idag var det lite små halt men jag tog bilen in till USÖ Direkt när jag parkerat bilen och öppnade dörren. Fråga den bilägare som jag parkerat brevid om jag behövde hjälp ur bilen. Vilken vänlighet nu gick det bra så jag tackade. Då sa han det är lite halt bakom bilen Jag sa -tanttaggar på och dubb på kryckan. Han skrattade satte sig i bilen. Vevar ner rutan du behöver inte betala biljett det är gratis då slipper du gå i onödan. Ja vilken vänlig man. Nu sitter jag utanför i väntrummet .Så skönt att se alla har fel på sina fötter. Ibland tror man ju man är helt själv med sina problem. Nu hoppas jag att jag fortsättningsvist vänlighet av ortopedläkaren. Jag blev uppropad av en sköterska som föjde mig till ett undersökningsrum. Jag ombads ta av mig på fötterna. Efter en stund kom ortopeden Mats som har ordinarie tjänst i Lund. Han tittade åter på höger foten . Han berättade att det skulle bli en omfattande operation med tre ingrepp. Det skulle innebära 6 veckor utan att stödja och minst 3 månader med gips.Ja, sa spelar ingen roll mitt liv har avstannat måste få ordning på mina fötter. Menar du att ni skulle kunna operera mig här i Örebro. Ja vet inte riktigt när svarade han . Sedan gick han ut och pratade med någon. Kom tillbaka jo, jag kan operera dej i början av februari Sedan pratade j Jag blev så lättat av svaret. Så på vägen hem fick jag så fruktansvärt ont i huvudet. Nu är det i alla fall inte långt bort med operation för högerfot. Kram Marie

RSS 2.0