Kreativiteten flödarHej på är så nöjd börjat få tillbaka min kreativa sida igen.
Det började med att jag fick för mig att jag ville se alla de människor som betytt mycket för mig och min familj oftare än när man tittar i fotoalbum. Letandet efter bra bilder började, det tog sin tid det var många bilder som jag ville ha. Hade då tänkt köpa ramar från Ikea och sätta dem i. Men under mitt letande hittade jag gamla guldramar som jag målade vita. Min man trodde det var hans jobb så jag fick med bestämd röst be honom låta min hobby vara och istället visa mig hur man höll pensel och strök ut färgen så det blev snyggt. Många ramar blev det! Men nu ligger de på köksgolvet för att jag ska hitta rätt mönster för montering på väggen. I samband med taveltillverkning har också många av de tavlor vi har fått ny plats min man uppmärksammade detta en kväll. Jaså sitter den där tavlan här nu!
En dag var jag på Eriks hjälpen hittade snygga rektangulära krukor där för en liten penning. Jag ställde dem i fönstret men det kändes för vitt. Kom på att jag hade fler i källarn i bla grön färg .Så jag åkte till färgaffären och bad dem bryta en färg som jag tyckte om. Hem och måla igen.
I söndags fick jag hitta på lite bus. Tog emot två triss vinnare med rödmatta, guldhattar, guldserpentiner och så klart blommor. Mycket uppskattat och det glade mig också.
Igår fick jag infall att ringa Stefan Jansson för det känns som att det är dags att plocka fram teaterapan i mig igen och bara att få träffa likasinnade ger energi och glädje.
Jag har införskaffat motionscykel, fått lust att baka och att gå i skogen för att hämta hem lite skatter.Planerar in träffar med fina människor som ger mig energi !Tror nu inte att allt är gjort på en handvändning,det finns många vilodagar i mellan men det är det värt. Nedan kommer lite av min kreativitet!
Sätt gärna på Erik Linder och lyssna ,har precis upptäckt honom. Mmmmmmmm!
 
 
 
 
 

Idag är en annan dag!

Hej kära läsare.
Roligt att ni fortfarande vill glutta på min blogg. Sen förra gången har vi haft familjeråd det är på gång med förändringar men det behövs mer arbete med att ta ansvar tillsammans i hemmet.
Jag har lovat behålla tjänsten till vidare. Den här veckan har varit en riktig fixar vecka för mig!
 
Måndag samtal med en coach på masugnen vilka vägar det finns att byta yrke om jag inte får ordning på mina fötter. Tisdag åkte till Örebro träffade fottekniker som tog avgjutning av min fot för att göra ett fotstöd åt mig.
Onsdag var till tandläkaren tappade en stor bit tand i Varberg tanden var redan rotfylld så jag har inte haft ont.
Idag torsdag träff med huvudskyddsombudet  på Lärarförbundet. inför träffen med rektor och försäkringskassan. Mycket bra träff där jag kunde lämna av allt som hänt innan jag blev utmattad. Mycket skönt få berätta och få råd hur hantera saker fortsättningsvis.För att lägga allt bakom mig lämnade jag över de papper där jag beskrivit arbetet under ca 7 år med 15 olika arbetskamrater. Så nu vänder jag blad!!!
 
 
Nu till lite fina bilder från Varbergsemestern v29-30. Njut av bilderna till Erik Linder!
 
 
 
.             
 
 
De här är vår lilla fina husvagn liten men naggande god. Med på resan var jag , Benny ,Johanna och hennes kompis Ewelina
 
 
 
Vi stannade till i Alingsås och hittade den här mysiga pizzeian.
Vecka 29 var det lite regnit och blåsigt så det blev lite utflykter!
Första dagen lunch i Träslövsläge på Tre Toppar. Hembakt våffla med tre kulor laktosfri glass och sen en ljuvlig varm choklad topping.Mums!
 
 
 
 
 
Ett fint ställe att gå i hamnen på!
 
 
 
  Botaniska trädgården  i Göteborg, medan tjejerna shoppade loss!
 
 
 
Den obligatoriska resan till Ullared. Blev lite inköp och jag lyckades plåta Ola-Conny när han plockade med bröna( nu var jag väl vitsig!) Kolla in parkeringen för kunderna när de ska ta paus för lunch.
 
 Torgdag på Varbergstorg!  Man tror nästan man inte är i Sverige!
 
 
 
Hittade en äkta jordgubbe!
 
 
Så här ser det ut efter min promenad väg på Getterön. Det är detta jag tänker på när jag går rundan på Volvorakan!
 
 
 
 
Naturligtvis blev det mycket bad i havet vid fjärde och femte vik! Inget går upp mot havsbad!
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällarna är det Varberg och vandra runt fästning kanske lyssna på underhållning i socitetsparken.
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter två veckor i Varberg åkte var det dags att lämna mitt eget lilla paradis Jag var fylld med ny energi!
 
 

Ny platsansvarig sökes till hushåll i Lindesberg

Hej ! Länge sedan vi talades vid. Har inte fått ordning på alla fina bilder som jag vill visa er. Lugn det kommer bara jag får ordning på tekniken?Jag behöver även tala med familjen så jag blir avlastad med hushållsarbeten så jag får tid att blogga och ta hand om mig mer.
Idag känner jag mig lite ledsen och besviken på min familj.
Åkte till min Mor och sov över där, vi hade kvalitetstid. Hon har varit till ett enormt stöd under min svåra sjukdomstid. Vi har väl haft våra dispyter tidigare i livet men utan henne hade jag inte klarat mig under den här svåra tiden.
När jag sedan kom hem igår hade jag gärna viljat att min familj frågade mig om vad jag gjort. Två av dem var hemma och när jag bad om hjälp att bära in varukassarna mötes jag av ett svar från mannen som satt på altaten "jag är inte hemma " det tyckte han var roligt till saken hör att jag har så ont i foten att jag knappt kan gå. Jag kom in och det kändes som att jag stört  familjefriden. De hade ju haft så mysigt när jag var borta.
Det gnälldes över att det varit en stor disk på bänken som min man vi ta hand om. När min mor ringde kommenterades det har inte ni prata tillräckligt och jag får nog gå in på mitt rum så jag kan läsa den här boken. Det sista jag gjorde var att ta rätt på en stor disk den var inte efter mig !! Sedan gick jag upp och la in bilder ifrån Nora Strandstuga. Hade gärna viljat få berätta och visa men det fanns inte utrymme för det . Imorse fick jag höra av min man att barnen också tyckte det var så jobbigt att jag är så himla positiv och energisk.
Detta är inte första gången det hände även en gång under vår vistelse i Varberg.
Alldeles nyss skickade jag ett sms där jag berättade för min man hur ledsen jag blir när de säger så här ett något tillspetsat meddelande.
I mig kom upp en tanke omhämnd i hjärnan att sluta tvätta en del av familjen kläder, inte hänga och sortera tvätt, inte planera inköp, matlagning eller hem forslande av mat , diska disk som jag inte åstadkommer, städa och vara lyssnande förälder ha ett stort tålamod, sluta att vara den som ska meddela tråkiga ramar i familjen, låna ut min smartphone osv det tar för mycket energi av mig. Helst ska jag nu inte vara för glad heller ?Jag känner mig som en bra ha sak men hallå vem är Marie ? Jag undrar om det finns någon som är intresserad av tjänsten den är lågavlönad.
De andra i familjen  är så trötta och det är tydligen en bra orsak till att slippa ta ansvar.
NU ÄR JAG OCKSÅ TRÖTT OCH JAG ÄR SJUKSKRIVEN FÖR UTMATTNING  få se om smset ggör susen annars kan de snart sätta ut annonsen. Jag kommer aldrig mer att krypa in i det gamla skalet där jag gör allt  och stoppar undan den härliga personligheten som jag är.Hoppas ni efter denna träliga läsning ändå kommer tillbaka och läser på min blogg.
Kram på er!

RSS 2.0