Ute ur fångenskapen!

Så idag den 11 februari skall jag på eget bevåg ta bilen ner till vårdcentralen. Närmaste omgivningen varnar mig för väglag och is.........De får mig nästan att inställa färden. Men då tar förnuftet mig till fånga och jag tänker herregud har ju kört sedan jag var 18 år och jag behöver ju träffa sjukgymnasten. Jag tar på mig ytterkläder, skor med brådar och kryckorna med isdobb. Jag tar husnyckeln och beger mig nerför källartrappan.Då jag ändå sejvar lite och går innervägen mot garaget. Det är visar att det är ganska mödosamt och inte känns det som nåt alternativ nästa gång. Jag tar mig uppför nästa trappa på 8 steg. Puh, pustar ut genomsvettig efter strapatsen. Går fram till bilen och ska öppna den........Jädrans nyckeln till bilen glömde jag. Efter en ljudlig suck.(Vanligen brukar yogaledare Marie säga tex sucka trött glatt osv). Min suck hade temat surt!!!( Har lärt mig på yogan att sucka är så bra )!Jo det gjorde susen nytt  mod igen och nu  gick jag övre vägen upp på altan för att öppna ytterdörren och hämta bilnyckeln. Nåja resten av utflykten gick bra och jag kommer i god tid till sjukhymnasten.Lite nya övningar och tydligt besked att jag skor skall användas inomhus.Har bara dessa trotjänare kvar får duga ett tag till!😉😉
 
Skönt i alla fall att min isolering är bruten!
Vi hörs!💖
 
  

ÅR 2016 och bokstavligen på gång!

Idag är det trettondagsafton och jag har för första gången tillrett en kalkon från Ingelsta.
Jag stämde träff i morse med kalkonen. Där låg den helt försvarslös,  när jag stoppade i citron, plommon ,lök och äpplen i små bitar, Sedan lite salt peppar soya och sedan skjuts in i ugnen. Ett råd från grannen var att pensla den med jämna mellanrum för att den skall bli saftig. Så idag har jag dejtat kalkon hela förmiddagen, Under dejten har jag titt som tätt fått  upp Mr Bean med kalkon på huvudet i tanken.
Nu ligger kalkonen och vilar sig helt avslappnad så jag tror jag lyckats.
 
Ja, med foten går det framåt stället för på sniskan fniss! Nu behöver jag bara använda otrosen på natten. Jag har skaffat nya inlägg och går nu med skor. Ännu krävs mycket övning för att kunna gå utan kryckor. Sjykgymnasten och fottekniker är mycket engagerade i min fot vilket är glädjande. 
 
Trettonsdagsafton har en mycket speciell betydelse då det är min pappa Gunnars födelsedag som skulle ha blivit 78 år idag..
Som barn överraskade vi honom med fikon som var packade i en cirkelformad förpackning.
Vi samlades alltid hemma i mitt föräldrahem där vi åt och pratade.Min pappa pratade ofta vad det var bra förr i hans ungdom.Det roliga var att fast han pratade med min Benny som knappt var född när Lönnås bageri fanns." kommer du ihåg Lönnås bageri. De tittade på varandra i ett  mycket gemensam leende om det speciella med Lönnås bageri.
Ja det var tider det!😉
Nu när båda töserna  befinner sig i asien så är jag i alla fall mycket glad över att kommunikations möjligheterna har förbättras och inte är som förr.
Det kommer bilder och de ringer på messenger.Så vissa saker var kanske bättre i minnet förr men många saker har också blivit mycket bättre nu.
 
Nu är det dags att hugga in på kalkonen. Jag önskar er en fin trettondags afton.
 
 
 
 
 

RSS 2.0