Trotjänare under 25 år

 
Ja, då har vi äntligen beställt nya ersättare för våra gamla trotjänare. Sitter på nattduksbordet och minnena bara rinner fram.
Sängarna hade tidigare stått ett kort tag hos mina föräldrar de köpte dem. Då min mamma blev allegisk emot matrialet i sängarna tog min morbror Lasse över dem.
Där var de inte länge min morbror hade problem med nerverna som det sades förr. Tyvärr fick inte min morbror den hjälp han behövde från psykvården så en natt tog han sitt liv. Jag och pappa fick åka dit och söka morgonen efter då mamma anade oråd.  Som tur var hittade min pappa min morbror i garaget under tiden jag sökte i hans bostad.
Jag och Benny hade varit ihop nått år och hade köpt huset i Hidingen.Så vi tog gärna emot sängarna. Det tog lite tid innan vi hittade lämplig sänggavel eftersom sängarna var specialbeställda, 210 cm för min pappa som var lång skulle få plats i den.
Någon  av flickorna har blivit tillverkade i den. De har legat nyfödda emellan Benny och mig. Ofta kröp Johanna upp på Erikas mage och där somnade båda så rart. Många nätter när barnen blev större delade vi alla fyra sängen och har legat och pratat om saker som var viktiga just då.Oftast låg jag och höll mig i nattduksbordet för att få plats.Sedan har det blivit fler samtalsämnen som blöts kamrater ,tillvalsämnen, gymnasieval, senesterplanering och andra stora och små bekymmer.
Sängarna har varit med på minst 50 födelsedagar med tårta på sängen och skön sång av familjemedlemmarna.Det roligaste födelsedagsminnet var när Benny fyllde fyrtioår. Flickorna och jag överraskade honom med två nätter på hotell. Vi hade gjort en liten bok . Han öppnade och säger ledset "nej jag vill inte åka dit själv" Denna reaktion var vi inte beredda så vi blev alldeles tysta. Jag vet att jag efter en stund sa ."Men Benny vi ska åka tillsammans"då blev han så glad! Tänk så det kan bli!
I sängen har barnen legat då de varit sjuka. Stackars Erika fick vid tolv års ålder vattkoppor hon var full av prickar. Det fräste runt kopporna stackarn.
Ett tag användes sängen 24 timmar om dygnet då Benny jobbade på PorPac och gick skift.
Under första delen utmattningen användes sängen flitigt då låg jag mycket och lyssnade på positiva meditationer och mindfulness för att få ro. En svår tid då fosterställningen var den vanligaste. Ja som för alla andra har livet gått upp och ner. En sak som är klar att vi sovit många goda nätter.
Tänk vad många minnen ett säng byte kunde fram mana
Nu kastar vi ut dem och om några veckor kommer nya som vi provat ut mycket noggrant . Ska bli  väldigt skönt med nya sängar.
 
Kram på Er!☺
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0