Ny opererad rullar jag runt i rullstol

Hej mycket har hänt sen jag skrev  i våras. 
Jag mår mycket bättre i själen. Jag kan planera min vardag fortfarande viktigt med att fördela aktiviteterna över dagen. min vapendragare är fortfarande min almanacka där jag varje dag innan ser till att dagen efter blir lagom planerad. fortfarande är en stunds vila obligatorisk för att krafterna skall åtrer hämtas.
 
Våras sökte jag ortoped för att få en remiss till annan ortoped avdelning än örebro där de under tio år erbjudit mig steloperation av mina fötter. De var inte det lättaste att bli skickad det krävde mycket administrativ arbetet tillslut fick jag en tid till Halmstad Capio Movement.
Jag och min man tillsammans med god vänner åkte ner till Halmstad och jag fick träffa en ortoped läkare.
Hon heter Maria och opererar bara fötter. Hon undrade hur länge jag gått så här. Jag berättade att jag sökt för tio årsedan. Hon tog mig på största allvar och berättade att hon kunde såga av hälen, flytta stortås benet och en sena från vänster sida till höger sida Dessutom var hon synnerligen säker på att jag har en sjukdom som heter Charot Marie Tooth. precis som läkaren på Sofia diagnoserat. När vi gick ut därifrån var jag alldeles darrig på benen.
Veckan efter hade jag tid hos ortoped i Örebro. Han hälsade och läste min journal. Talade sedan om att han sett mig gå vi torphyttan och att det glade honom att jag kunde promenera. Jag svarade det måste ha varit flera år sedan eftersom jag det senaste året bara kunna gå till 50 skylten på Hidingevägen.Han sa det är du som inte vill bli stelopererad. Vilken dum fråga skulle han vilja bli sittande i en rullstol. Han böjde sig ner och tittade på mina fötter. Jag berättade att jag nu också hade börjat få ont i knäna. Då gjorde han sig rolig och sa men nu Marie är du inte hos en knädoktor utan en fot ortoped.De kokade i hjärnan. Jag fick sätta mig på britsen och han undersökte rörlighetenen på mina fötter. Jag frågade vilken operation han kunde erbjuda mig. Steloperation. Då tog jag mod till mig och berättade om Maria i Halmstad. Jag frågade om inte han kunde göra Marias operation på mig. Han svarade att han inte trodde på den operationen och att han hade en väntetid på ett år till steloperation.. Sen sa han det är du som välljer.
Jag svarade att jag ville fundera. Dagen efter skrev jag ett brev. där jag väljer Halmstad för båda mina fötter. jag lägger allt mitt hopp till att den ska göra att jag kan ge tillbaka balansen igen. Det liv jag har med mina fötter är mycket begränsat och att vänta ett år till kändes som ohållbart. Dessutom att bli stelopererad  om det finns andra möjligheter.
 
Så jag kan säga att det skett under när nu kan få få den operation jag bett om i tio år. Nu har jag varit till Halmstad och sitter i min rullstol och det ska ni veta att jag gläds åt att kunna hålla balansen igen, Här kommer en film där jag går kvällen innan på hotellet.
 

Kommentarer
Postat av: Mariann Liljegren

Ett stort och varmt lycka till, håller alla tummar🌹👍

2015-11-07 @ 10:02:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0