Röntgen för att hitta den femte lilla rackaren- biskörtel!


För att bli röntgad i deras nuclearapparat.
Denna gång handlar det om att hitta en femte biskörtel den lille rackarn som ska finnas i min sköldkörtel.
Denna gång som alla andra satte de armband runt handlederna som de drog åt stramt och fäste nedanför fötterna. Tidigare för mig en mycket obehaglig upplevelse. Där personslen inte berättade vad som skulle ske. Utan bara fäste mina händer nedanför fötterna utan att prata. Men idag beskrev samma personal för mig vad som skulle göras och att det var för att jag behöver ligga helt stilla för att det ska gå att röntga sköldkörteln. j
En vis erfarenhet har jag ju tillskansas mig eftersom det här är den fjärde gången jag ska göra den här röntgen. 
Sedan får jag ligga blixtstilla under 25 minuter och röntgen plåtarna cirkulerar 10 cm ovanför mitt ansikte. Det känns som en evighet.
 



Därefter skulle vänsterarmen med 1/4 dels biskörtel inoperread  röntgas under 6 minuter för att de ska se om den kan förse mig med kalk och d-vitamin  från sitt nya ställe Det var en mycket lättare ställning då jag fick sitta på en stol och hålla ärret över röntgen plattan.

Sedan paus i 40 minuter.Sedan åter på britsen igen och ytterliggare 25 minuter. Denna gång sprutas kontrast medel in i kroppen genom en infart i armen på slutet av röntgen. Jag blir varm i hela kroppen och det känns som jag kissar på mig. Idag krånglade det när kontrastmedlet skulle in så det blev 35 minuter i röntgen. Sedan röntgade de armen igen.
Jag frågade hur länge det skulle dröja innan jag fick svar på röntgen. De svarade att.det skulle tar minst 14 dagar.
Därefter ut till parkeringen för hemfärd. Där sitter en böteslapp på vindrutetorkaren så imorgon ska jag ringa och försöka slippa betala den. Då jag mycket noggrannt gjorde allt vid parkerings automaten innan besöket på röntgen. Skillnaden mot vad jag brukade göra var att använda blipp funtionen istället för att sätta i.kortet.Så nedrans retligt! Han bakom mig tyckte jag tog i när jag tryckte i 4 timmar och sa du vet att när du går kan du blippa igen ifall  inte ditt besök tagit så lång tid 
Jag tog en frukt och drack vatten för att få ny kraft ftill att koncentrera mig på körningen. Väl i Lindesberg hämtade jag Benny och vi åkte till församlingshemmet för att utföra vår medborgeliga plikt. Förtidsröstning för kyrkovalet.Där blev vi väl mottagna av Christina och Hanna.

Så nu kan jag med gott samvete krypa ner under täcket.
Vi hörs🙂❤

RSS 2.0