Tur och tur Hidingen

Hej på Er😊
Idag var det dags för en liten utflykt till Örebro.
Det var gipset som skulle bytas ut. Jag stod klädd och klar vid 12.35 då sjiukbilen skulle komma och hämta mig. Välutrustad med rullstol och kryckor fattades bara att jag haft en väska hängande runt halsen med en adresslapp på klistrad på utsidan.
12.40 kom sjukbilen och ställde sig på gatan . Chauffören klev ur och jag bad honom köra upp på min gård.Han tog rullstolen och sträcker fram en påse till mig. Han visste som tur inte vad som döljde sig i påsen.Där var morgonens byte av underkläder och strumpor. Som jag lagt i en liten påse för att ta ut i hallen för tvätt. Ni vet när man sitter så här tänker man jämt på att göra eller ta med sig saker i det rum man är för att slippa åka tillbaka i onödan.Det visar sig att chauffören är var svensk medborgare sedan 1997 då han kom från Bosnien. Jag arbetade på Förskolan Tallbacken då det kom bosniska familjer till oss.Det är alltid intressant att höra deras livsöde.De visade att vi hade gemensamma bekanta. Vi pratar och har det trevligt till Örebro. Vi anlände USÖ 13.27 skulle vara på gipset 13.30.
Nu blev det lite bråttom åkte mot hissen. Då satt hon där min fina fd arbetskamrat Katarina.
Vi bytte några snabba ord. Och kanske skulle vi hinna prata en stund efter gipsbytet.
 

Väl ner på gipset tog de bort en mängd klämmor från foten . Det var ett sår på sidan vid fotknölen. Ett stort sår på hälen. Ett sår ovan på foten och ett sår under foten. Foten såg ut som frankensteins monster med alla ärr. Ett sår hade det blött mycket ifrån så pga av det blir det utflykt nästa måndag med.Jag bad dem även ta stygnen på höften. De har varit så vassa mot mitt skinn.
Sedan var det dags för gipsning. 10 färger att välja med. Jag valde liksom förra gången kamoflage grönt. Denna gång blev det rätt kamoflagegrönt och inte gräsgrönt.
 
Ja tänk vilket ilandsproblem att gå och fundera på färgen på gipset. 
När allt var klart tog jag mig upp till Katarina och vi fick 10 minuters härligt samtal. Rätt som det var kom nästa vän Inga-lill Andesson  så nu har jag fått behovet av socialt umgänge tillgodo sett för idag.
Vi skildes åt och jag satte mig för att vänta på sjukbil som skulle komma efter en dryg timme. När den kom var det skönt att få åka hem.
Ha det så gott💖

Lite allt möjligt!

 
Hejsan😀
Här kommer en liten rapport från mitt Hidingen.
Första dagarna efter att jag kom hem hade jag inte nån större värk från högerfoten. Däremot gjorde det jätteont från höften där de tagit märg och brosk för att bygga upp fotbenet. Ligga på sidan eller resa sig upp från sittande ställning smärtade. Jag åt de smärtstillande medecinerna efter ordination.Redan på måndagen kom blommor från Pon P, som hon skickat sin man hit med  En fin bukett med röda rosor.Måndag eftermiddag och kväll väntade jag på att klockan skulle bli 19.00. För då skulle Erika vara med på Vem vet mest! Hon gjorde det jättebra och såg så glad ut.Jag kände mig så stolt över henne.❤
 
 
Tisdag kände jag mig stark och tog kryckorna uppför trappan till duschen. Det gick bra och nu var jag nöjd med min bedrift. Jag var väl lite morsk och överkalkulerade med min ork. Lena H och Onda kom hit och vi fikade med sig hade hon en gullig Lila Viva .
Sedan diskade jag och lagade mat till gubben och mig. Nöjd och glad över min ork .Lade jag mig för natten..
När jag vaknade på morgonen var jag super trött i kroppen och illamående.Skulle haft besök av Maria P, den dagen men fick avboka detta. Gunnar och Anna kom utan att ringa innan med sig hade de en enorm nejlika bukett lila och vit . På torsdagen kom min kära Margita med tjugo rosor så underbar färg.
Fredag rullade jag runt i köket i en laglig hastighet.
Jag hade benet uppsatt på rullstolens ställning.
 
Jag hade ett papper i handen som jag torkat på bordet med. Jag körde mot soppåsen lutade mig fram med kroppen och pang !!!!Där låg jag som en klosa ....hur skulle jag kunna ta mig upp utan att pinka på mig. Jag började skratta för mig själv vilken dråplig situation. Typiskt mej att alltid tänja på gränsen. Nåja jag kröp fram till bordet och kom upp med hjälp av viljekraft.Här nedan ser ni bromsspåret....fniss
Under helgen hade vi besök av Erika och Frank. Lite förtidigt firande. Tänk vad fort tiden går när Frank kommer. Man tänker inte på något annat än att vara med honom.En riktig guldkant i livet.Han var mycket fundersam över gipset mormor hade på foten. Efter fyra timmar tog han till slut en bil och körde upp och ner på gipset med.
På tisdag överraskade mig Maria Å med en stor bukett tulpaner . Jag blev så glad så jag började gråta. 
Strax efter kom Maria P med ett sött virkat hjärta.
 
Jag känner att det börja bli bättre. Tur det blir fint väder ska ju befinna mig här i tre månader med mitt gips.Har börjat gå korta sträckor med kryckor.Så snart kan jag gå ut på altanen.  Tack för alla blommor!💖💖💖💖
 
Tack för alla hälsningarl till mig. Jag känner mig verkligen priviligerad att ha så omtänksamma vänner. Kärleken flödar
Stor kram till er!💖💖💖💖

From operationen kan allt bara bli bättre😊

Hejsan! 
 
Det är den  2 februari och jag ska steloperera min höger fot. Jag har just fått en säng ett skåp och kläder inför operationen på USÖ.. Klockan är 6.30 och strax ska jag bli nerkörd till narkosläkarna. De har gett mig en vit klänning som jag efter mycket om och men lyckas knyta ihop.Ser konstigt ut och när sköterskan kommer berättar hon att den ska knytas på ryggen. Fniss som jag försökte knyta rätt. Av med den igen och pått igen.
Sedan får jag lite tabletter och sedan får jag krypa ner under täcket. Två narkosläkare förberder mig ytterligare med nätmössa och tossor på fötterna. Vid 7.30 börjar de he mig narkos och jag somnar strax in. När jag vaknar igen är klockan 14.30Jag är helt groggy och har fruktansvärt ont i höger armfäste.De berättar att jag legat olägligt och armen kommit i kläm. Operationen har gått bra.
 
Varför denna operation av min fot tagit fakta från 1177. Se nedan:

Symptom på detta är en försämrad rörlighet och smärta vid belastning. Med hjälp av en steloperation kan smärtan då helt avta.

Det går att göra en steloperation i foten på flera sätt, bland annat med titthålskirurgi. Vid operationen så är det den led mot underbenet som stelopereras. Detta gör att rörligheten fortfarande finns kvar i de nedre fotlederna.

Under operationen så tas brosket i leden bort. Sedan placeras benbitar där tagna från ett annat ställe på kroppen (oftast från höftbenet). Dessa benbitar bildar sedan ett nytt ben som gör att ledytorna i fotleden växer ihop.

Under läkningen av benet i leden har du skruvar i foten som fixerar leden och gör att det läker i rätt läge.

 
Jag har dessutom en stark smärta där det tagit brosket på höger sidas höft. Nåja full av infarter på båda händerna och med en kvadratformad kudde under höger ben fick jag nu vila efter operationen.
 
Denna dag var nu över och det blev bara en gång på bäcken för mig. Jag insisterade på att bli körd till toan på en toalettstol.
Igår fick jag ett riktigt gips som jag valde färgen på det blev grönt.Jag fick träffa Mats Billström som opererade mug. Han verättade att operation var lyckad. Sedan förmedlade han även den goda nyheten att jag skulle få belasta gipset efter 24 timmar. Så skönt eftersom jag då kan gå i trappor lättare. Sedan kom sjukgymnasten och då kunde jag inte låta bli att fråga varför inte mina fötter blivit uppmärksammade tidigare för 10 årsedan. Då sa han det som jag befarat under mina år av kämpande för mina fötter. "att inte funnits kunskaper om hur man kan behandla fotproblem". Han sa att utvecklingen kommit i gång under de senaste tio åren. Jag kände en oerhörd lättnad och glädje av det han sa. Tur att jag varit så envis under alla år.
All personal var trevliga och de arbetade proffsigt runt min fot.
Senare på eftermiddagen fick jag fin besök av Benny, Erika och Frank.
Vi mumsade chokladbollar och festis.
Vi valde att sitta i dagrummet då  Susan som delade rum med mig fick besök av sin stor familj .När alla hade gått var Susan och jag rätt trötta.
Jag hade svårt att sova även denna natt. Så är det alltid för mig när jag är på nya ställen. Värk från höft och fot underlättade väl inte för sömnen.
I morse fick jag besked om hemgång. Så Benny kom vi 10.00 och hjälpte mig att duscha. Sedan tog vi bilen hemåt med mig i baksätet.
Väl hemma tog jag mig upp för yttertrappan. Sedan tog jag mig en paus och smärtstillande i min säng här på bedervågning. Vid 17.00 serverades det mat av husets kock. 
För en liten stund sedan hittade jag det här paketet som skulle ha öppnas den 19 december.
I paketet fanns två korsordstidninga ,två värmeljus med texten lys upp din dag och ett bokmärke med den finaste texten " Jag är inte perfekt men vissa delar är utsökta." Ho kan då hitta på den där Fru Persson på Pälsärmen. Tack Maria för presenten 
Kram från mig 💖

RSS 2.0