Operation av biskörtlar

Tidigt i onsdag körde Benny mig till B-huset på U S Ö. Väglaget var siså där,  det hade ju kommit nästan 1 1/2 decimeterunder natten.
Jag hade packat en liten ryggsäck med övernattning saker. Jag visste inte så mycket om operationen. Läkaren hade berättat för mig att biskötlarna kunde sitta allt uppifrån halsen och ner till hjärtat och att de var fyra stycken..Så jag förstod att det krävdes skickliga kirurger. Vid förra besöket blev min röst inspelad men de så att  de var ytterst få som skulle  tappa rösten och att den då skulle återkomma inom någon dag.
Jag kände mig inte rädd utan snarare lättad över att det äntligen skulle bli en operation.
Jag kom upp till dagkirurgin och fick sätta på mig deras rejäla trosor, långa vita strumpor  och blå tossor under foten. Sist den vita nattskjortan som  man knäpper bak i ryggen och för att hålla värmen en blå pappersrock och en blå nätmössa över håret. Man får ett gott skratt när man ser sig i spegeln.
Sedan fick jag ligga på en säng för provtagning. Efter nån halvtimme kom 4 förklädda män från anestin. De förberedde flera infarter.. Sedan gick det fort. Jag fick andas syrgas och sedan satte de narkosen i min infart... Jag sov på två röda.
Vaknade till liv ca 3 timmar efteråt på uppvak. Nya prover togs och vid 16.00 började jag vara klar i knoppen. Jag förflyttades till avd 39 A och fick eget rum. Jag hade mycket svårt att andas och då jag drack vatten kväldes jag.
 
Efter en stund kom läkaren in och berättade att de inte hitta mer än 3 biskörtlar och att det skulle bli en ny operation av den om två månader. Jag nickade och sedan kom nästa bud vi har kommit emot en talnerv så det kan vara så att ditt stämband kan vara lamt.
Ja jag tog emot beskedet och tackade för att han berättat innan om dessa komplikationer. Jag blev liksom inte förvånad klart att jag skulle få bägge sakerna det blir ju alltid nåt knas. Det betydde att min fotled inte kommer att läka förens den 4 biskörteln är borta.
Senare på kvällen när jag fått distans tänkte ja....
Men vad i hela världen har jag gjort. Det måste vara någon som först vill mig illa..först utmattning  och helt infunktionell psykisk..sedan mina fötter och nu tystar mig så jag inte kan tala heller... Lite små ironisk jag drog lite på läppen.
Natten var hemsk jag fick sitta upp hostade hela tiden till drack jag vatten kräktes.jag
Som tur var jag ute på messenger och skrev till Ewa J . Som tidigare vårdbiträde på Ågården hade erfarenhet som hon delade med mig. Hon rådde mig att be om nyponsoppa det är bättre för reflexerna i halsen. Mycket riktigt jag smög ut och hämtade ett glas. Nu fick jag behålla det jag drack.
Dagen efter kom ronden och en annan kirurg som varit med på operationen. Han beklagade att det inte gått bra. Han berättade att jag om några veckor ska få åka till Småland där de har en apparat att gå in i höften och locklisera den sista risgrynsstora biskörteln. För att det sedan ska blir det ny operation så vi kan få ordning på din fotled. Han hade även beställ tid  hos logoped till 11.00.
Jag fick sällskap upp till logopeden. Han bad mig läsa samma text som den jag läste i november och spelade in.
Sedan tog han en apparat med en meterlång släng och filmade mina stämband. Mycket riktigt var ett stäm band stumt det syntes på skärmen.
Jag var klar..
Jag satt utanför  hissarna och jag blev jätteledsen.. Jag som älskar att sjunga och spela gitarr..och jag kände  ledsenhet över att min kommunikation med mina älskade barnbarn skulle försvåras ännu mer. Jag har redan sorg över att inte kunna springa och krypa med dem och nu också bli av med min möjlighet att sjunga med dem.
Det var känslan där utanför hissen men nu har jag även fått distans till det. Jag ska snart besöka logoped  och jag håller tummarna att mitt stämband blir bra.
Jag är en lycklig  prick som har så fina vänner och familj som hjälper mig att hålla humöret uppe.Jag har fått så många uppmuntrande meddelanden och se vilka vackra blommor jag fått så sedan jag kom hem. 
Jag har en lite svagare röst än innan . Det väser i bröstet och hostan är kvar. Men vet ni vad jag är vid gott mod trots omständigheterna.
Varm kram till Er❤
 
Biskörtlarnas funktion
Reglerande funktion. PTH syntetiseras i bisköldkörtlarna och insöndras i blodet i reaktion på låga nivåer kalcium. ... I blodet får hormonet kalciumnivåerna att öka, genom att få kalcium att utsöndras från skelettet, aktivera D-vitamin som får absorptionen i tarmen att öka, samt öka njurens återupptag.

Inte alltid det går rättfram...men så....eller...

Äntligen ska jag få min operation av biskötlarna. Operation ska förhoppningsvis sätta fart på bentillverkningen så att jag ska kunna återfå en hel fotled .De fyra små risgrynsstora biskörtlarna har under två år överproducerat hormon som gjort att jag haft sjukt högt kalcium i blodet.
Min fotled är inte läkt sedan två år tillbaka. Går därför med otros och har enligt ortopeden inte gå mer än en km en dag och ska däremellan sitta med foten i högläge. Trots denna restriktiva sjukintyg blev jag av med sjukersättningen i maj och var tvungen att skriva in mig på AMF för att behålla mitt SGI.
Nu har AMF bestämt att jag inte får forsätta med arbetsprövning för de anser att jag ska inte kan öka upp mer i tid pga av mina medicinska tillstånd. Jag har under de här 6 månaderna kommit upp i 11 timmar .Jag har dessutom kommit ut och känt mej behövd. Med tanke på att jag varit hemma i 7 år har jag sett att arbetsprövning gett mig självkänsla till att jag kan komma igen i arbete.
Vad händer nu kommer försäkringskassan bevilja sjukskrivning jag har samma orsak till sjukskrivningen som i våras och den blev avslagen i maj. De senaste tre veckor när jag arbetstränat så har skrivit och ringt när jag haft
ledigt  för att få hjälp av mina läkare att sjukskriva mig. Orken har ibland  ebbat ut men att vara hemma från arbetsträning har inte funnits som lösning då man till lön får den nätta summan på 10000 kr. För mig som oftast haft två karensdagar pga av att jag inte är lika stark fysiskt och psykiskt så har min lön legat på 8500 kr
Det känns som att jag från att varit en skicklig förskollärare under 25 år  blev utmattad av hög arbetbelastning under 7 år och som tillika med mina svaga fötter hamnat i omständigheter som gör att jag nu sitter i riktigt trångmål med ekonomin.
Det är helt klart systemfel i vårt land, jag bollas mellan olika myndigheter för att läkarnas bedömningar inte gäller längre som underlag för sjukskrivning och resurserna inom sjukvården brister.
Men vad ska hända med oss som inte passar in i normerna som sjukskriven eller .arbetsökande. Vi finns och ska sanningen fram brottas vi för att bli hörda och att få passa in i samhället precis som är.
Med arbetsinsats som skulle vara är anpassad efter min förmåga så skulle jag må gott och kunna bidra med min del till samhället.
 
Nåja här kommer lite muntrare text .
 
Det är en bild på min närmaste handledare Pernilla Gråberg. Vi har varit i församlingens kök och förberett soppa, matbröd och nåt gott kaffebröd till sopplunchen på tisdagar. Det har varit roligt och Pernilla  har gett mig nya utmaningar inom bakning. Den tredje dagen har jag varit på St Marys cafe. Torkat bord och bytt dukar. Vattnat blommor, torkat lampskärmar och fönstersmygar. Frontat varor från St Marys verkstad ljus, choklad och kaffe.
Idag överraskade de mig med att samla alla från St Marys butik och cafeet för att bjuda mig på fika.
Anna överlämnade choklad, kaffe och ett ljus. Sedan skojade hon med mig och frågade om jag läst på vad Mary står för.

M står för meningsfullhet
A för arbetsgemenskap
R står för rebabitering
Y för yrkes stolthet

Vet ni det stämmer precis in på vad jag har byggt upp under de här sexmånaderna.
Förutom glädjen att jag fixat att komma upp i tid.Har jag dessutom fått en handfullt goda och fina vänner. Som delat med sig av glädje och sorg från deras egen historia.❤😍
 
Nu står mitt hopp till att försäkringkassan ger mig sjukpenning. Men eftersom jag haft erfarenhet av nekande så är det klart att det gnager i mig. 
Oh du ! Pernilla jag hoppas du har överseende med bilden.
Nåja ! Jag gör så gott jag kan❤
Varm kram till er❤
 
 

RSS 2.0