Vilken rolig vecka!

 
Hej !
Veckan började med besök på vårdcentralen för att kolla mitt blodsocker som visats sig förhöjt. Sedan åkte jag till Pk fotbädd för att justera mina inlägg.
Därefter fick jag vara barnvakt nån timme till lilla Frank i Vi läste och myste .tills mamma Erika kom hem .
 
På tisdagen tränade jag som vanligt hemma är nu uppe i 20 minuter på träningscykeln
På eftermiddagen plocka jag fram mina ljuvliga prydnadshönor på verandan.Jag blir så glad av att se dem.Köpte två nya på min  Skattkammare i fjol.
 
Tisdagen körövning med kyrkokören Angelit!
Jag har började i höstas just nu provar jag sopran stämman det är så kul. De som är med i kören är så omtänksamma och lätta att vara ihop med. Körledaren Agnes Falk är bra på att leda oss
Bild från Söndagens Taizemässa i Guldsmedhyttanskyrka!
 
Torsdag Dagen D Johanna och hennes två vänner skulle återkomma till Sverige efter 4 månader. Vi åkte till Arlanda för att hämta henne.
Förväntansfulla väntade vi föräldrar och syskon på att de skulle komma. De kom så äntligen iklädda i likadana pyjamaser mode från Vietnamn. Det var så skönt att se henne igen
 
Jag blev tårögd samtidigt som jag kände glädje. Efter ett lite farväl till de andra. begav vi oss till bilen för att åka gill Lindesberg. 
Johanna berättade hela resan om de äventyr hon varit med om. Hon pratade med Erika och de bestämde att de skulle träffas på fredag. 
Vi körde upp på vår gård - Johanna frågade vems bil som stod där. Inne väntade en storasyster Erika  med tacos och pulled pork. Det blev en fin överraskning.
Till efterätt tog vi och öppnade en godiskorg vi fick i julas. Mums!🍬🍬🍬🍬Som väntat på Johanna
 
Torsdagen bakade jag inför kvällens partylite. Ett brytbröd och en semmelkladdkaka.
Vid 18.30 kom mina gäster och det blev ett trevlig. Semmelkladdkakan blev inte så kladdig men god med grädde till. 
Fredag anlände Johannas kille Bruno en frisk fläkt från Göteborg.
 
Lördagen var jag rätt så sliten men vi åkte i alla fall och uppvaktade min systerson Rasmus med mig hade jag hans favorit hemgjorda dammsugare. Alltid roligt att träffa de tre grabbarna.
Idag skulle jag varit med Angelit och sjungit. Jag var helt energilös orkade knappt gå för egen maskin. Jag vilade och sen gjorde jag en kompromiss . Benny fick köra mig till Guldsmedshyttanskyrka så jag kunde lyssna på Angelit. Nu sitter jag nöjd i soffan och är glad över att min vecka innehållit så mycket roligt
Att ha Johanna och Bruno här hemma är verkligen härligt. Här lite Twister.......
Det var allt för denna gång!❤

Lite av varje!

Hej på Er!
Början av veckan gick åt till logistik av sjukgymnast och läkare i Halmstad. Sedan var det fortsatt arbete med att få tid på allmänpsykiatriska och få prata med försäkringskassan. Det tar mycket tid och tålamod.
Så det de säger att man måste vara frisk för att vara sjuk.
Därefter har jag läst vad som gäller vid rehabitering och anpassning vid återgång till arbetet. Min arbetsgivare hänvisar till att man inte gör om tjänster inom lindesbergskommun så de anpassat efter min förmåga. Utan jag skulle få söka bland de lediga tjänster som finns under lindesbergskommun. 
Det de rekommenderade  som det allra bästa var att gå på bidrag från arbetsförmedlingen/ försäkringskassan under ett år. Då skulle jag i lugn och ro få arbetsträna. Ja det är ett bra sätt att ta hand om sina medarbetare  när de blivit slutkörda pga dålig arbetsmiljö. 
Nåja fru Wallberg arbetar på för sina rättigheter. Hade ett glädjande samtal med försäkringskassan i alla fall. Hon sa att det hon går på möten för handlar om medicinsbedömning och inte möten där personal tappar sin tjänst. Så på det igen. Nåja när livet blir arbetsamt är det bara att lägga sig på basen igen. Orken blir punkterad och sömnen avtar.
Jag lyckades i alla fall få ihop lite dammsugare till mitt syskon barn som fyller 16 år och goda blev dem.
Nu står mitt hopp till att jag blir fortsatt sjukskriven för arbetsför är jag inte ännu.
Ha nu en fin fredag ☺Marie
 

Arbetsamt att vara utmattad!

Idag fick jag åter gå och lägga mig vid åtta.
I måndags var det lika efter att jag varit i badhuset med en god vän för att simma.
Att bara klara av att ta mig uppför trappan innebar kräkningar och en enorm energisamling för att landa i sängen.
Gårdagens aktiviterer min motioncykel 15 min och rygg/mage och fot träning ca 15 min. Därefter dusch och en frukt. Kl 10.00 besök hos sjukgymnast för check av fot och nya övningar. 
Åkte därefter hem för att inta lite lunch.
Kl 13.00 inbjuden av rektor för att hon ville prata om avslutning av min tjänst med var en person från personalkontoret.. Så klart hade jag huvudskyddsombudet från lärarförbundet  med mej. Lindesbergs policy runt hur man tar hand om de som blivit sjuka i verksamheten kan man fundera över och hur de kastar bort kompetenser som finns. Nåja skriver mer om detta annan gång.
Väl hemma tog jag en frukt och lite belöning i form av Loka dryck. För att jag stått upp för mig själv på mötet.
 
Att en dag kan slå ut mig så att kroppen i princip stannar och då menar jag  ordagrant mina organ blir angripna jag får svårt att andas ont i bröstkorgen  det krampar i magen och jag kan inte hålla upp min kropp.
Jag har ju fått lärt mig gilla sjukdomsymtomen och acceptera sjukdomen.När man jobbade fanns inte en tanke på att något sånt här kunde drabba mig.Aldrig kunde man tro att två aktiviteter skulle räcka per dag för att inte kroppen skulle fälla ut. 
Ni kanske tänker nu gjorde hon för mycket idag.
Ja träningen var för mycket men det var min stresshantering inför mötet. Vid dessa möten känner man sig så utlämnad och man får alltid vara på vakt 
Nåja- skönt att få släppa ur sig lite av sina tankar!
Kram till er!💖

RSS 2.0